Taalcursus Nederlandse spelling in Den Haag

Taalcursus Nederland biedt u een kleinschalige, intensieve taalcursus Nederlandse spelling in Den Haag en omstreken aan. Waarom nog wachten, terwijl u binnen vier maanden uw Nederlanse spelling kunt verbeteren?

Wij bieden u groepscursussen Nederlandse spelling aan van verschillende niveaus. In deze groepscursussen werken wij met groepen van 3-6 cursisten, zodat wij u een intensieve cursus kunnen aanbieden. Doordat er gewerkt wordt met kleine groepen kunnen de cursisten hun de taalvaardigheid in 4 maanden verbeteren. Onze docenten werken met de cursisten samen in een prettige, informele sfeer en besteden aandacht aan alle onderdelen van de Nederlandse spellinge taal.

Inhoud taalcursus

In de cursus Nederlandse spelling komen alle onderdelen van de taal aan bod. Zo worden er in de cursus veel spreekoefeningen gedaan met medecursisten, zodat uw spreekvaardigheid verbetert en u na de cursus een conversatie Nederlandse spelling kunt voeren. Hierbij wordt uiteraard ook gelet op uw uitspraak in het Nederlandse spelling. Verschillende luisteroefeningen, zoals het beluisteren van een nieuwsbericht of een muzieknummer, helpen u bij uw woordenschat en bij uw luistervaardigheid Nederlandse spelling. De nadruk wordt echter niet alleen gelegd op het spreken en verstaan van het Nederlandse spelling, maar de Nederlandse spellinge grammatica zal ook behandeld worden en u oefent in de cursus en thuis met het schrijven van brieven, zodat ook uw schrijfvaardigheid in het Nederlandse spelling verbeterd wordt.

Wij bieden deze cursussen aan voor beginners, half-gevorderd en gevorderd niveau.

Bij de cursus beginners zal de basisgrammatica van het Nederlandse spelling worden behandeld en zal er worden geoefend op alledaagse gesprekjes, eenvoudige luisteroefeningen en worden er simpele brieven geschreven. Aan het eind van de cursus beginners bent u in staat om u verstaanbaar te maken in het Nederlandse spelling en kunt u eenvoudige brieven en e-mails schrijven.

Bij de cursus half-gevorderd wordt er vanuit gegaan dat de basisgrammatica van het Nederlandse spelling bekend is en dat de cursisten al een redelijke woordenschat hebben. Tijdens de cursus wordt dieper op de basisgrammatica ingegaan, worden er lastige spreekoefeningen gevoerd en wordt geoefend op het schrijven van langere brieven en e-mails. Aan het eind van de cursus half-gevorderd bent u in staat om goed Nederlandse spelling te spreken en te verstaan en kunt u zonder veel moeite brieven en e-mails in het Nederlandse spelling schrijven.

Bij de cursus gevorderd wordt er vanuit gegaan dat de grammatica van het Nederlandse spelling bekend is en dat de cursisten zonder veel moeite Nederlandse spelling kunnen praten en schrijven. Tijdens de cursus wordt ingegaan op lastige grammaticaconstructies, het perfectioneren van de uitspraak en de woordenschat en het zonder problemen foutloos schrijven van lange e-mails of brieven. Aan het eind van de cursus gevorderd bent u in staat om bijna vloeiend Nederlandse spelling te spreken en te verstaan en kunt u vloeiend mooie en correcte e-mails en brieven schrijven in het Nederlandse spelling.

Bij twijfel over uw huidige niveau bieden wij u de mogelijkheid om dit te bepalen via onze gratis taaltoets.

Kosten

De cursussen bestaan uit 16 lessen van 2 uur en kost 575,- (excl. lesmateriaal). Cursussen worden in principe in de avonduren gegeven op een vaste avond doordeweeks, tenzij anders is aangegeven van te voren. In overleg met de cursusgroep zijn hier uitzonderingen op mogelijk.

Individueel of zakelijk

Heeft u liever één-op-één les? Kijk voor meer informatie bij onze individuele taalcursus.

Op zoek naar een cursus zakelijk Nederlandse spelling voor uw medewerkers? Kijk voor meer informatie bij onze bedrijfscursus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per e-mail op info@taalcursusnederland.nl of per telefoon 024-2600020.